Politika privatnosti i kolačići

Ova pravila o kolačićima objašnjavaju što su kolačići i kako ih koristimo, vrste kolačića koje koristimo, tj. podatke koje prikupljamo pomoću kolačića i kako se te informacije koriste i kako kontrolirati postavke kolačića. Ovdje možete saznati dodatne informacije o tome kako koristimo, pohranjujemo i čuvamo vaše osobne podatke. U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući svoj pristanak iz Izjave o kolačićima na našoj web stranici. Više o tome tko smo, kako nas možete kontaktirati i kako obrađujemo osobne podatke saznajte u nastavku teksta.

Vaš pristanak odnosi se na domenu www.kalprotektin.kbsd.hr

Što su kolačići?

Kolačić je dio informacija spremljenih na vaše računalo, tablet ili mobitel, koje mogu biti dostavljene neposredno od strane mrežne stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe vanjskih mrežnih stranica (kolačići treće strane). Kolačiće koje generira naša web stranica ne razlikuju se od onih koje koriste i gotovo sve druge mrežne stranice.

Kolačići u pravilu spremaju vaše postavke, postavke web stranica i sl. Nakon što opet otvorite web stranicu, Vaš preglednik učitava podatke iz kolačića koji pripadaju toj mrežnoj stranici. To omogućuje stranici da se prikaže na željeni način ili prizove informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na Vašem računalu, tabletu ili mobitelu.

Kako koristimo kolačiće?

Kao i većina internetskih usluga, naša web stranica koristi kolačiće prve i treće strane u nekoliko svrha. Kolačići prve strane uglavnom su potrebni da bi web stranica funkcionirala na pravi način i oni ne prikupljaju nikakve vaše osobne podatke.

Kolačići trećih strana koji se koriste na našoj web stranici uglavnom služe za razumijevanje funkcioniranja web stranice, komuniciranja s našom web stranicom. Također služi kako biste zaštitili naše usluge, pružili informacije koje su relevantne za vas, i to sve s ciljem pružanja boljeg i poboljšanog korisničkog iskustva i interakcije s našom web stranicom.

Koje tipove kolačića koristimo?

Bitno: Neki su kolačići neophodni da biste mogli iskusiti potpunu funkcionalnost naše stranice. Omogućuju nam održavanje korisničkih sesija i sprečavanje bilo kakvih sigurnosnih prijetnji. Ne prikupljaju i ne pohranjuju nikakve osobne podatke.

Statistika: Ovi kolačići pohranjuju podatke poput broja posjetitelja web mjesta, broja jedinstvenih posjetitelja, koje su stranice web mjesta posjećene, izvora posjeta itd. Ti nam podaci pomažu da shvatimo i analiziramo koliko dobro web stranica radi i tamo gdje treba poboljšanje.

Funkcionalno: To su kolačići koji pomažu određenim manje bitnim funkcijama na našoj web stranici. Te funkcionalnosti uključuju ugrađivanje sadržaja poput videozapisa ili dijeljenje sadržaja web stranice na platformama društvenih medija.

Postavke: Ovi kolačići pomažu nam da pohranimo vaše postavke i postavke pregledavanja kako biste imali bolje i učinkovitije iskustvo u budućim posjetima web stranici.

Promjena odobrenja kolačića

Ako kasnije tijekom daljnjeg pregledavanja odlučite promijeniti svoje postavke, možete dnu zaslona kliknuti povezicu “Politika privatnosti”. Ovo će ponovno prikazati obavijest o pristanku koja vam omogućuje da promijenite postavke.

Uz to, različiti preglednici na Vašem računalu, tabletu ili mobilnom uređaju nude različite metode za blokiranje i brisanje kolačića koje koriste web stranice. Možete promijeniti postavke svog preglednika kako biste blokirali ili izbrisali kolačiće.

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Kliničke bolnice "Sveti Duh"